جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
«نظریه مشارکت در نظام مردم‌سالاری دینی»

حوزه/ مفهوم «مشارکت مردم» یک عنوان عام و فراگیر است و از اضلاع و ابعاد مختلفی برخوردار است که باید به درستی تبیین شود تا زمینۀ اجرای آن کاملا فراهم گردد؛ مردم باید در همۀ ابعاد اقتصادی، فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی و...  احساس مشارکت کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه, حجت الاسلام والمسلمین علی بنایی در ابتدای اولین جلسه از دورۀ دوازدهم کرسی‌های آزاداندیشی با عنوان «نظریه مشارکت در نظام مردم‌سالاری دینی» در دانشگاه طلوع مهر قم، گفت: عملیات ظفرآفرین و موفقیت‌آمیز حملۀ موشکی و پهبادی وترکیبی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به رژیم غاصب و صهیونیستی را به محضر فرماندهی معظم کل قوا و همه دوستان وملت عظیم‌الشان ایران اسلامی تبریک عرض می‌کنیم. انتقامی که در عملیات تنبیهی «وعده صادق» از رژیم کودک‌کش اسرائیل گرفته شد باعث سربلندی ملی و وفاق کم سابقه اجتماعی گردید. این عملیات خون تازه‌ای در کالبد کشور تزریق کرد و همانند راهپیمایی تاریخی روز قدس موجب عزت ملی ایرانیان و اقتدار آرمانی همه علاقمندان به آرمان فلسطین و غزۀ مظلوم گردید .

حجت الاسلام والمسلمین بنایی افزود: این عملیات فوق‌العاده ارزشمند از ابعاد گوناگون قابل بررسی و درس‌آموزی است. این عملیات ترکیبی و منحصربفرد قدرت اقدام و ابتکار و نوع هماهنگی و مدیریت و ساماندهی آن مورد تحسین و اعجاب دوست و دشمن قرار گرفت. ایران اسلامی با سرافرازی و صبوری و متانت و اعلان هشدارهای مکرر به رژیم صهیونیستی و حامیان بین‌المللی‌اش و کشورهای منطقه، شجاعانه در بهترین شرایط وعدۀ صادقانه خویش را محقق ساخت و نقطه عطفی در معادلات سیاسی و امنیتی و نظامی ایجاد کرد که همگان از این پس ناچارند در این قاعده و چارچوب رفتار خود را تنظیم نمایند .

موسس اندیشکدۀ مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر افزود: خدا را شاکریم که دوره دوازدهم کرسی‌های آزاداندیشی با همت مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم و اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر همانند دوره‌های گذشته با حضور دوستان آغاز می گردد تا با طرح مباحث مورد نیاز و جهاد تبیین به واکاوی مطالب مربوط به انقلاب اسلامی بپردازیم و ان‌شاء الله این جلسات همچون گذشته دوشنبه هر هفته بطور مرتب برگزار می‌شود.

وی افزود: در آغاز سال جدید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) موضوع «جهش تولید با مشارکت مردم» را مطرح کردند. همه می دانیم سال‌ها است که رهبری هر سال جدید را به یک عنوان خاصی اختصاص می‌دهند و چندین سال پیاپی هست که بحث تولید را تأکید می‌کنند ولی امسال یک پسوند دیگری به عنوان «مشارکت مردم» اضافه کردند که نکته بسیار مهمی هست.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی بیان داشت: از هر زاویه ای که نگاه می‌کنیم می‌بینیم واقعا باید نقش مردم در نظام پررنگ‌تر باشد و جدی‌تر گرفته شود. بحث مشارکت فقط در مسئله تولید نیست بلکه در همه حوزه‌ها قابل طرح و پیگیری است، هرچند که در حوزه سیاسی گاهی برای آن دست‌اندازهایی پیدا می‌شود ولی مهم این است که ما باید نقش مردم را به عنوان یک نقش محوری و کلیدی تعریف و تأکید کنیم و دیدگاه مقام معظم رهبری که همیشه دنبال جذب مشارکت حداکثری هستند را تبیین کنیم تا مردم بیشتر به صحنه بیایند و خودشان را صاحب کار بدانند.

وی با انتقاد از کسانی که دنبال عدم مشارکت مردم یا مشارکت حداقلی هستند، گفت: نباید مردم به انواع بهانه‌ها و تحلیل‌ها کنار گذاشته شوند چون تا مردم در صحنه‌های مختلف حاضر نشوند و کار را از خودشان ندانند کار کشور پیش نخواهد رفت و تحولی در هیچ زمینه‌ای رخ نخواهد داد، به همین دلیل امسال که رهبری این تأکید ویژه را دربارۀ مشارکت مردم داشتند و ما هم وظیفه داریم که کار ویژه‌ای را در این زمینه به سامان برسانیم.

دبیرکل مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم سپس گفت: مفهوم «مشارکت مردم» یک عنوان عام و فراگیر است و از اضلاع و ابعاد مختلفی برخوردار است که باید به درستی تبیین شود تا زمینۀ اجرای آن کاملاً فراهم گردد، مردم باید در همۀ ابعاد زندگی خودشان در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی و... احساس مشارکت کنند. وقتی مردم خودشان را صاحب کار دانستند و احساس مشارکت کردند، آن وقت حس همدلی و «سرمایۀ اجتماعی» شکل می‌گیرد. در واقع با مشارکت مردم سرمایۀ اجتماعی تولید می‌شود.

وی افزود: با توجه به اهمیت مشارکت و تأکیدات رهبر معظم انقلاب ما در همین ابتدای سال این موضوع را در دستور کار قرار دادیم و با مشورت صاحب نظران بنا شد که در یک دوره 20 جلسه‌ای ابعاد مختلف مشارکت مورد بحث و گفتگو قرار بگیرد و مسائل و زوایای آن تبیین شود و ما به نوبه خود این بحث را دنبال و مطالبه هم می‌کنیم، زیرا اگر حضور و مشارکت مردم کمرنگ ‌شود، دشمن از آن سوءاستفاده می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین بنایی بیان داشت: وظیفه است به هر نحوی که می‌دانیم در بحث مشارکت واقعاً به طور جدّ ورود کنیم. هر کسی به سهم خودش کمک کند، زیرا زمان به سرعت می‌گذرد و سال آینده تقریباً در همین ایام موضوع انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا را داریم. ما در این انتخابات بنا به توصیه مقام معظم رهبری حتماً خواهان حضور حداکثری و قوی‌تر مردم خواهیم بود، زیرا حضور کمرنگ و مشارکت منفعلانه باعث تضعیف نظام می‌شود.

وی در پایان گفت: همه ما باید به مقولۀ مشارکت و حضور همه مردم در تمام عرصه‌ها اهتمام داشته باشیم و به عنوان علاقه‌مندان به نظام و رهبری برای تبیین و مطالبه فرمایش حضرت آقا تلاش وافر داشته باشیم. ان‌شاءالله

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha